Kaksi yötä mennyt vähän huonoilla unilla. Kerronpa niistä ensin.

Pihassamme on asustanut kolme kissaa. Joku niitä ruokkiikin, joten eivät liene ihan kulkukissoja. La-su-yönä heräsimme Tuomaksen kanssa hirveään metakkaan pihalla, kissatappeluun. Hirveätä huutoa se olikin! Ikkuna oli pakko sulkea, muuten emme olisi saaneet nukutuksi. Kuulin sitä ennen pienen paukahduksen, tosin vaan yhden. Mutta kissoja ei ole enää näkynyt....mahtoikohan joltain asukkaalta pimahtaa kunnolla ja lahtasi kisut? Hui!

Ja viime yö sitten. Täällä alkoi illalla kunnon myräkkä. Vettä ja tuulta, enemmän sitä tuulta. Hirveä myrsky, aivan järkky. Ja peltikatot paukkuvat, kun eivät ole ihan kunnolla joka nurkasta kiinnitettyjä. Tämä piha on ihan umpinainen, eikä tosiaankaan iso, mutta pihan puut huojuivat tuulessa aivan mahdottomasti. Tänään maanantaina en ole lasten kanssa ollut ulkona ollenkaan vaan lähettänyt kandikyselyäni maailmalle, seikkaillut Tallinna-sivuilla ja sen sellaista peltikattopalojen lentämisen pelossa. Tosin nyt on myräkkä jo laantunut.



Lauantaina oltiin aamulla kaupassa ja illalla tuli Mariia. Oltiin neljä tuntia tällä kertaa pois ja kaikki oli taas mennyt mainiosti lapsilla Mariian kanssa, ja meillä oli ihana ilta Tuomaksen kanssa. Käytiin muun muassa Sokos Hotel Palace Bridgessä kyselemässä uimisjutuista - 4 vuotta sitten sinne ei lapset päässeet (taisi olla alaikäraja 12v, jos oikein muistan) ollenkaan, nyt pääsee. Kiva! Erityisesti syyslomaa ajatellen tuo tieto on tarpeellinen.

Sunnuntaina huonosti nukutun yön jälkeen lähdimme sateisen aamuun ajelulle tänne

http://youtu.be/OJYFflBG3TU

музей Гранд Макет Россия on pienoismalli"maa" Venäjästä, jota on tehty muutama vuosi ja se on juuri auennut. Sinne ei muuten ihan noin vain mennäkään, meinasi usko loppua jo kesken matkan, mutta kyllä navi vaan paikan löysi!



Tosi upea paikka! 95% on valmiina. Junat liikkuivat, välillä tuli yö, välillä päivä, tuli ukkonen, lentokentällä liikkuivat lentokenttäbussit ja joissain kohdin sai painaa nappulasta lisätehosteita. Kerrassaan mahtava, lapset olivat täysin haltioissaan - ja me aikuiset myös. Huikean pikkutarkkaa työtä tuo on vaatinut.

Eilen kun oli epävakainen päivä aamusta iltaan, menimme isoon Mega (МЕГА)-ostarille. Mega on Ikean omistama/hallinnoima jättiostari, jossa on varmaan ziljoona erilaista kauppaa ja ravintolaa. Ja Ikea tietysti. Näitä Mega-ostareita on ympäri Venäjää, ehkäpä joku 15 kappaletta. Ja tuokin aivan piukassa populaa. Ei saatu 100 ruplan (2,5e) perunamuussi-lihapullasatsia, kun emme jaksaneet jonottaa. Joku toinen kerta pitää testata ne.

Illalla kävimme vielä Nevan rannassa kävelyllä auringon paistaessa, mutta tulikin kiire kotiin sateen yllättäessä. Hiki saatiin pintaan juoksemalla kämpille cool ja liha liikkumaan.

Kello on täällä jo kolme iltapäivällä, pian pitää laittaa kalaruoka pöhisemään. Taidan laittaa lohikastikkeen - Suomesta rahdattuja ruokakermoja on vielä. Hetken vielä pyörin Viipuri-sivuilla. Tarkoitus on nimittäin tässä joku viikonloppu ajella sinne ja ihan omatoimisesti kulkea siellä päivän verran. Vieläköhän pellavaa ja kristallia sieltä saa edullisesti?

Voikaa hyvin ja mainiota juhannuksen aikaa!