Näkymä keittiön ikkunasta

Tänään aamu meni lohisoppaa ja suikalepataa laittaen, siivoskellen ja kandikyselyä tehden. On siinä vekslaamista, pohtimista, kääntämistä ja vääntämistä, jotta saan jotenkin järjellisen kyselyn ilmoille päästettäväksi. Onneksi olen saanut loistavaa apua koululta sekä yhdeltä opiskelutoveriltani. Heille suuren suuret kiitokset!!

Tuomas kävi lounaalla ja me kauniista säästä huolimatta pysyteltiin sisätiloissa, edellä mainituista syistä johtuen. Lapset eivät vielä ole rohkaistuneet tuohon viereiseen puistoon pelailemaan sulkapalloa, tai edes tähän pikkuruiseen pihaan, joka on täytetty autoilla iltaisin.

Tuomaksen tultua töistä hypättiin autoon ja lähdettiin kauppaan Lentaan. Lentat ja O'kejt ovat kuulemma parempilaatuisia kuin Prismat, henkilökohtaista kokemusta minulla ei täältä Prismoista olekaan. Kauppaan jätettiin taas aimo kasa ruplia, reilu satasen verran euroissa. No, pärjätään taas pitkään. Ainakin neljä, viisi päivää.



Niin autosta. Tuomas saa käyttöönsä firman autoa lähinnä viikonloppuisin. Nyt se on hänellä käytössä neljä viikkoa kuljettajan ollessa lomalla. Minä en luonnollisesti sitä saa ajaa ja täällä en kyllä ajaisikaan IKINÄ! Aivan hullua touhua. Silmät kiinni ja sekaan.



Kauppareissun jälkeen lähdettiin kävelylle, Ella lainasi Jeren skuutin ja me muut kävelimme. Kaupasta ostettiin jätskit lapsille ja käveltiin Nevan rannalla kuin paikalliset ikään.



Matkan varrella, jo kotiinpäin tulessa, Ainolle tuli hirvittävä vessahätä. Minä, Jere ja Aino hypättiin johdinbussiin (sähköbussi, trollikka, trolley bus) Tuomaksen kävellessä ja Ellan skuuttaillessa. Perillä oltiin yhtä aikaa cool. Yhdensuuntainen matka bussilla ja johdinbussilla maksaa 23 ruplaa (alle 60 sent) per nenu ja metro 27 ruplaa (alle 70 sent) per nenu. Hinnat ovat juuri nouseet parilla ruplalla. Marshrutkan eli reittitaksin hintaa en tiedä.



Kahden ensimmäisen postauksen kuvat ovat lasten käsialaa melkein jokainen. Minä olen ottanut pikkupokkarillani nämä kuvat paitsi EN Lada-kuvaa. Jere on kuvaillut hienoja autoja, ja ehdotinkin hänelle, että laittaa oman blogin pystyyn ilman kommentointia, mutta vielä ei innostunut aiheesta. Blogin taustakuvan on ottanut Tuomas toukokuussa, kyseessä on murmanskilainen koulutuspurjelaiva, maailman suurin nelimastoparkki Sedov, joka jatkoi täältä matkaansa Suomen puolelle, olisiko poikennut Kotkassa, jos oikein muistan.


Nyt toivottelen hyvää viikonloppua!