Lähipuisto Vasiljevskin saarella

Tuo kuva on asuntomme vieressä olevasta, Jeren ottama. Joillekin teistä olen tuttu bloggaaja Siperian reissultamme, ja nyt taas ajattelin kirjoitella perheemme oleskelusta Pietarissa. Minä ja lapset siis emme asu täällä vaan asumme Suomessa, vietämme lomat kylläkin täällä. Perheemme isä, Tuomas, asuu täällä nyt neljättä kuukautta.

Nyt siis lähdimme tänne lauantaina heti todistusten jaon jälkeen. Allegrolla tulisi muuten mainosti, mutta meidän piti tulla omalla autolla kahdesta syystä: tavaraa oli melkoisesti ja lisäksi vietämme juhannuksen Tallinnassa, jonne yksinkertaisin tapa matkustaa on oma auto.

En osaa sanoa millaiseksi tämä blogini muodostuu, mutta kuvia ainakin laitan paljon. Olemme tällä reissulla (olemme olleet Pietarissa useasti ja käyneet aika monissa paikoissa) käyneet tietysti metroajelulla ja muita julkisia käytetään myös. Lapset jatkavat Tyumenissa alkanutta tennisharrastustaan myös täällä, ja löysimme englantia puhuvan opettajankin! Englantia puhuva nanny on myös jo löytynyt, jotta pääsemme vähän Tuomaksen kanssa kaksin käymään ulkosalla. Lauantaina mennään ensimmäistä kertaa, kolmeksi tunniksi pyysimme nannyn. Pitänee tuo televisio ensin katsoa, että toimiiko smiley, emme ole sitä vielä katsoneet kertaakaan ja meidän ollessa Suomessa ja Tuomaksen ollessa täällä olemme skypessä kaikki illat. Ainoastaan elokuvia olemme telkusta katsoneet.




Tuomas lähti yllä olevalta juna-asemalta tänään Moskovaan (Московский вокзал) ja Sapsan-juna (Сапсан) menee aika vauhdilla Pietari-Moskova välin. Tavoitteena on käydä Moskovassa parin päivän reissu tässä kesällä, mutta vähän valmiiksi jo hirvittää hotellihuoneiden hinnat perheellemme....


Nevalla menee jos jonkinlaista vipeltäjää....







Tuon moottoriveneen kyytiin veneilemään tottuneet lapseni olisivat menneet tuosta noin vaan. Niin ja koko ajan yläilmoissa säksättävät nämä myös:



Uskaltaisinkohan tuon kyytiin?
 
Voikaa hyvin, hyvää kesän alkua sinne missä oletkaan!