Eilen piti niin laittaa kuvia, joten laitan ne nyt. Oltiin ajelulla tiistaina tuolla uudella rakenteilla vielä olevalla matkustajalaivaterminaalialueella. Mahtavat näköalat noista taloista on takuulla sään salliessa. Nyt tuulesta nautti pari surffaajaa ja varjon kanssa surffaaja. Täytyy varmaan ostaa saslikkigrilli ja joku ehtoo mennä lasten kanssa tuonne aallonmurtajalle - se olisikin kivaa!



Eilen tein taas kandikyselyäni päivällä aamun rc-autoajelun jälkeen. Iso miinus, mutta niin tuiki tavallista täällä, että löydettiin puistosta huumeruisku. Ilman neulaa onneksi. Ja puiston ulkopuolella nukkui sammuneena todella nuori mies, noin parikymppinen. Jostain luin, että tällä saarella asustelee tai oleilee ainakin todella paljon todellisia pulsuja... Olen saanut kertoa lapsille elämän realiteetteja kerran jos toisenkin. Ja ehkä siinä ohessa korostanut terveitä elämäntapoja ja koulutustakin cool.



Täällä muuten on maalareita paljon, satoja, tuhansia: on nuorten ryhmiä, aikuisten ryhmiä, yksittäisiä, pareittain, ihmismallia maalaavat, laivoja maalaavat.... joten jos joku suomalainen murehtii sitä, että on hankala elättää itsensä taiteella, niin täällä se on todennäköisesti mahdotonta! Kiinalaisia maalareita on myös todella paljon. Noissakin yläpuolen kuvissa saattaa tarkasti katsoen nähdä ryhmiä maalaustelineineen. Kuvat on vastapäätä meitä olevasta puistosta, jossa on poneja. Nyt en tiedä missä ne ovat, kun muutamaan päivään niitä ei ole näkynyt ollenkaan.

Rc-autoilu on ollut ohjelmassa nyt yleensä aamuisin, joskus iltaisinkin. Tytötkin yllättävän hyvin ajavat tuolla vekottimella, mutta Jere on jo aika hyvä, ja nyt ekan kerran on sanonut, että voisi koittaa kisata. No, mekaanikoksi minä en taivu, joten saa odottaa vielä 1½ vuotta, että mekaanikko on kotona taas. Nämä kuvat ovat viereisestä puistosta tältä aamulta, talon ja Nevan välistä.



Eilen torstaina oli iltapäivällä tennis, ja siihen reissuun kuluu kolmisen tuntia aikaa. Klo 12 pitää olla bussipysäkillä, matkaan menee reilu puoli tuntia. Tunti on 13-14, sitten bussipysäkillä sieltä päin ollaan noin 14.20 ja kämpillä klo 15. Tennispäivät menevät nopeasti, mutta sitten nämä muut päivät.... voi kun voisin vaan avata oven ja sanoa, että "soitan, kun lounas on valmis"...

Tänään aikaa kulutettiin aamulla siis tuossa puistossa, sitten lounas, sitten siivosimme asunnon, että isän on kiva tulla Kazakstanista (lennot myöhässä, toivottavasti pääsee ihmisten ajoissa Moskovasta Pietariin!!). Iltapäivän aluksi raahasin lapset Kunstkameraan. VAU mikä paikka!! Ei nähty edes kaikkea, kun lapsia alkoi väsyttämään ja Ella ei todellakaan pitänyt kaikesta, mitä siellä on nähtävillä... Haluan mennä sinne vielä uudelleen, se kun on tuossa parin sadan metrin päässä. Löysin kaksi muutakin museota aivan läheltä, jippii! Tai no en osaa sanoa, mitä lapset ajattelevat aiheesta smiley. Äsken kävimme kävelyllä vielä, ja nyt tytöt nauttivat kylvystä ja Jere pelaa wiillä.

Kunstkamerasta ei ole kuvia, koska se oli kielletty. Tosin Tuomas on kuvannut siellä - rahan kanssa onnistuu siis kyllä - joten voin laittaa niitä kuvia kyllä, jos joku haluaa nähdä.

Ensi viikolla olemmekin tähän aikaan jo Tallinnassa (siis jos kaikki menee suunnitellusti) ja toivomme oikein mukavaa säätä juhannukseksi. Suomeen toki myöskin!

Saankin tästä alkaa puuron keittoon ja järjestämään loput tavarat paikoilleen. Kello on täällä 19.40, ja viikonloppu edessä. Mariia tulee huomenna lastenvahdiksi, loistavaa lastenkin mielestä.

Voikaa hyvin!

PS. Jos joku sellainen lukee tätä blogiani, joka on asunut Venäjällä, asuu Venäjällä nyt tai on aikeissa muuttaa Venäjälle ihan lähiaikoina ja haluaa osallistua kandikyselyyni, niin laitatko sähköpostilla minulle viestiä osoitteeseen eeantu(ÄT)utu.fi. Kiitos!