Pietarin turistikesä on alkanut juuri, tai käyhän täällä turisteja läpi vuoden, mutta nyt heitä vilisee: ilmateitse, maanteitse, rautateitse ja meriteitse. Mahtaa talomme alakerrassa sijaitsevan turistikrääsäliikkeen omistaja hieroa käsiään tyytyväisenä, kun todennäköisesti juuri näistä aluksista bussilasteittain kyyditään ostajia kauppaan.




Alakerran krääsäkauppa on iso, ja siellä on yllättävän edulliset hinnat. Meripihkakoruja on jos johonkin lähtöön ja maatuskanukkeja ja huiveja ja vaikka mitä. Kallein maatuskanukkesarja muuten maksoi 2300 euroa, se ei ollut edullinen! Ajattelin käydä siellä, mutta tinkaamassa, koska minun ei tarvitse mitään oikeasti ostaa. Maatuskapaidat olisi kiva tytöille jostain löytää, mutta onhan tässä kesää jäljellä.

Tämän alemman kuvan laiva on nimeltään Silver Whisper, joka wikin mukaan risteilee Bahaman lipun alla. No, perässä liehui lippu, jota en tunnistanut: kuin Tanskan lippu, mutta yksi ruutu oli sininen.





Jonain viikonloppuna herätetään lapset yöllä ja kävellään katsomaan Nevan avattuja siltoja. Ne ovat laivaliikennettä varten (ei tosin kuvissa esiintyviä laivoja varten, koska ne ovat tulleet mereltä päin), jotta laivat pääsevät Suomenlahdelta Laatokalle. Sillat avataan joka yö pariksi, kolmeksi tunniksi, ja ne ovat upeat valaistuina, ainakin kuvissa. Livenä en ole vielä niitä koskaan aiemmin nähnyt.

Olisi tämä elämä täällä Pietarissa varmaan melkoisen erilaista kuin se oli Tyumenissa, koto-Suomesta nyt puhumattakaan. Nyt jo, viiden päivän jälkeen, kaipaan omaa kotipihaa ja se Tyumenin pihahan oli aivan loistava! Ei täällä juurikaan ole leikkipuistoja, ei ainakaan niin, että lapset voisivat tuosta vaan sujahtaa pihalle ja olla kännykän päässä "jossain". Ei ei. Minä olen heidän kanssaan 24/7. Mutta tällä tavoin saamme olla yhdessä koko perhe kesän, ja tämän uhrauksen minä kyllä kestän vaikka pikkuisen koville ottaa erityisesti Ellan kanssa... 8 taitaa olla neidon tähän asti hankalin ikä, murkkua odotellessa... Jere täyttää just 12, ja on todella helppo ja luonnikas nuorimies. Ja Ainolla on 10veenä nyt koko ajan nälkä - kovaa kasvua siis ilmassa. Kurjaa on vaan neidon monet allergiat, jotka kevään hurjien siitepölymäärien vuoksi ovat räjähtäneet käsiin ja oireita tulee monista aineista. Lähes kaikki hedelmät aiheuttavat oireita. Syksyllä harkitaan vakavasti altistusta, koska neito oli itsekin sitä mieltä, että kolmen vuoden sitoutuminen on pientä sen rinnalla, että kärsii koivuallergiasta ja sen johdannaisista loppuelämänsä.







Tänään lapset olivat tennistunnilla, ja Ilya sanoi, että meni oikein hyvin. Sillä hinnalla on parasta mennäkin! smiley Lapset tykkäävät, ja erityisesti Jerellä tuntui olevan vähän jopa paineita: oma ryhmä Porissa treenaa kesätreeneissä, joten hän ei halua jäädä jälkeen. Hyvä niin, että on löytänyt kivan harrastuksen ja kivat kaverit sieltä.

Illalla käytiin kävelemässä Nevan rannalla, kuten joka ilta ollaan käyty. Tai ei aina Nevalla, mutta jossain kuitenkin. Eläintarha on aika liki, melkeinpä kävelymatkan päässä, mutta ehkäpä suhaamme bussilla sinne. Kunstkamera on ihan melkein vieressä, joten sinne piipahdamme joku päivä, ehkä jo huomenna. Täällä on niin paljon nähtävää!!! Ai niin, kandia pitäisi väsätä aamu ahkerasti, tai siis kandini kyselyä.... blush

Viikonloppu menee suurin piirtein tällä kaavalla: lauantaina tennis, koska Tuomaksella on työpäivä. Illalla tulee nanny kolmeksi tunniksi (pyysi alunperin 600ruplaa/tunti, mutta tinkasin 200ruplaan), jotta pääsemme kaksin vähän kävelylle ja vaikka oluselle. Sunnuntaista tiistaiseen onkin Tuomaksella vapaata, koska Venäjällä on kansallispäivä. Sen vuoksi lauantai on muutettu työpäiväksi. Monta päivää aikaa saada lapset sekopäisiksi tutustumalla moniin museoihin ja paikkoihin enlightened. Ehkäpä Viipurissa voisi pyrähtää!

Juuri tuossa selailin seuraavia sivuja:

* http://vuoheilua.blogspot.com/

* http://wikitravel.org/fi/Pietari

* http://www.venajaseura.com/

ja blogilistalta löytyy vaikka miten monta Pietari-blogia. Lapset ovat välillä ihan ihmeissään, kun näkyy autoja suomalaisin rekkarein ja kuulee suomen kieltä ja minua hymyilyttää - ei tämä niin kaukana ole ja täällähän asuu satoja, ellei tuhansia, suomalaisia.

Nyt nostan nämä turvonneet kinttuni kohti taivasta, ja koitan saada kersat hiljaisiksi. Tämä kahden makkarin asunto aiheuttaa pientä jännitystä nukkuma-asioissa, mutta lapset nukkuvat hyvin jahka saavat ensin unen päästä kiinni:



No niin, voikaa hyvin ja hyvää viikonloppua! Yli sata kävijää vuorokaudessa - ehkä sattumalta, koska kommentteja olen saanut vain kolme, mutta kiitos jos vain kurkkasit!

Niin ja hei hei hei, otan mielelläni käyntivinkkejä vastaan!!!!